Kmetija Paldauf je družinska kmetija s tradicijo, kjer kmetujemo že od leta 1875. Nahajamo se v  naselju Vučja vas, v občini Križevci pri Ljutomeru, pokrajina ob reki Muri.

Naša kmetija je opremljena z veliko infrastrukture in kmetijske mehanizacije, saj na kmetiji stremimo k preciznemu kmetovanju. Poleg strmenja k inovacijam je za nas pomembna predvsem kakovost, čistoča in urejenost.

Ekološko kmetovanje predstavlja sonaravni način pridelave hrane in osrčje našega kmetovanja.

Kmetija Paldauf je vključena v shemo kakovosti ekološkega kmetovanja, saj se zavedamo pomembnosti ekološkega kmetovanja tako za zdravje ljudi, kot za zdravje našega okolja. Zavedamo se pomena kolobarjenja za ohranitev in obnovo tal. Pridelujemo 15 različnih kultur to so žitarice in oljnice, ki jih predelujemo v moke, kaše, kosmiče, testenine in olja. Naše živali se veliko gibajo, saj je prosta reja edina, ki nam zagotovi kvalitetne mesne izdelke in jajca.

Vzpostaviti želimo čim krajšo pot od “kmetije do krožnika”.

 

Leta 2018 smo ustvarili lastno blagovno znamko BeEko in odprli trgovino z ekološkimi izdelki. Prodajamo svoje lastne proizvode, kakor tudi proizvode drugih lokalnih proizvajalcev, prodajo vršimo tudi preko spletne prodaje.

Namen trgovine je uvesti dobro prakso in dostopnost kvalitetnih, lokalnih prehrambenih izdelkov.

 

Trenutno nas je povezanih 16 kmetij, s katerimi skupaj tržimo proizvode, pristopamo k opravilom, sodelujemo pri načrtovanju in izvedbi, ter uživamo sadove našega dela. Skupni nastop na trgu predstavlja konkurenčno prednost za prav vsak člen te zgodbe. Povezovanje samo, ki je osrednji aspekt našega prizadevanja, prinaša ogromno pozitivnih učinkov na socialno okolje in udejstvovanje posameznih sodelujočih v različnih socialnih združbah.

 

Slovenija je majhna dežela in brez povezovanja ne moreš biti uspešen.

 

Prizadevamo si za prenos znanja, ter s tem osveščenost ljudi o ekološkem kmetovanju. Na kmetiji organiziramo različne delavnice, sodelujemo pa tudi v mentorskem sistemu, ki je pomemben projekt povezovanja med kmetovalci. Želimo da naše znanje in izkušnje novim generacijam prihranijo čas in stroške. S tem promoviramo poklic kmeta in dvigamo njegovo priljubljenost.

 

To je odraz pristnosti celotne zgodbe ekološke Kmetije Paldauf, ki povezujemo in si prizadevamo iskati sinergije v sodelovanju in skupnostnem nastopanju.

“Bodimo skupaj, Skupaj smo močnejši”

Naziv podjetja/organizacije Kmetija Paldauf – BeEko
Spletna stran www.beeko.si
E-poštni naslov info@paldauf.si
Facebook https://www.facebook.com/BeEko-Kmetija-Paldauf-237918806786386
Twitter /
LinkedIn /
Ulica in hišna številka Vučja vas 37
Poštna številka in pošta 9242 Križevci pri Ljutomeru
Država Slovenija
Telefonska številka 051 680 711